Stefanie Kruizinga

SchrijftEven voorstellen,

Mijn naam is Stefanie Kruizinga, 41 jaar en moeder van 3 kinderen.

Ik ben ervaringsdeskundige betreft het onderwerp huiselijk geweld, maar inmiddels gelukkig getrouwd met mijn man Matijs. Ik heb de halve wereld over gezworven maar ben uiteindelijk verhuisd voor de liefde naar een klein dorpje  in de Achterhoek, en heb mij hier gesetteld.  Ik geniet van en met mijn gezin van de rust, het groen en de honden.

Als jong meisje schreef ik al. Schrijven is voor mij een perfecte uitlaatklep en een manier om mijn gedachten te ordenen of  vorm te geven aan een idee, verhaal of mening.  Dit is voor de eerste keer dat ik met mijn schrijven naar buiten treed. Dit vind ik rete spannend maar ik leef naar de woorden; 'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!'

Het geschreven woord is krachtig, ik ben mij hier terdege van bewust. Woorden kunnen kwetsen en shockeren maar ook troosten en hoop bieden.  Dat laatste is wat ik met mijn boek Onder mijn huid hoop te bereiken; ik hoop vrouwen/slachtoffers het gevoel te geven dat ze niet alleen zijn en dat er een uitweg is. 


NIEUWE PROJECTEN

Mijn debuut Onder mijn huid -Voor altijd verbonden is inmiddels uit, maar dat betekend niet dat ik stil zit.

Alles behalve!

Ik ben bezig met een boek waarvan de titel (waarschijnlijk) 'Wijn, wilde gesprekken en eenhoorns' gaat zijn.

Het gaat over 2 vrouwen van eind 30 die door het lot samen worden gebracht in een bruin cliche cafe.

Ellen, de roze drinkende impulsieve flapuit die net weg is bij haar man en Sara, de kalme droge witte wijn drinkende sarcastische denker, die best gelukkig zonder man is.

Ze ontwikkelen een bijzondere vriendschap dat bestaat uit samen in dat bruine cliché cafe wijn drinken, wilde gesprekken voeren en eenhoorns. 


Ze gaan geen onderwerp uit de weg en zijn 'brutually honest'. Onderwerpen die je kan verwachten zijn oa het moederschap, wensen en verlangens, relaties, de ups en downs in het leven, verlies en verdriet maar ook zal het gaan over de liefde in al zijn vormen.

2 fragmenten [...]  Ze komt binnenlopen, gejaagd en geïrriteerd. Ik kijk haar aan en schenk haar een bemoedigende glimlach.

‘Drukke dag gehad?’

‘Dat valt opzich best mee, tis gewoon al dat gezeik met mensen. Moeilijk doen om niets, zeiken om te zeiken! Ik merk dat hoe ouder ik wordt hoe anti - socialer ik wordt. 

Ik nodig mensen niet meer uit in mijn huis, ik ben vaak na een kwartier al klaar met het gesprek. Het interesseert mij niet echt meer wat anderen zeggen of voelen. Ik verlang meer en meer naar mijn eigen bubbel zonder al te veel prikkels.’

Ik knik en herken mijzelf in wat ze zegt.

 ‘Wijntje?’

‘Graag! Weet je, ik erken dat het voortkomt uit te vaak te hard teleurgesteld zijn.’ vervolgde ze. ‘Een enkele keer laat ik iemand toe, en geef ik die persoon ‘the benefit of the doubt’ maar ook dan, na verloop van tijd wordt ik weer teleurgesteld. Is het een selffulfilling prophecy geworden of zijn de meeste mensen kut? Ben ik te kritisch? Heb ik te hoge verwachtingen? Communiceer ik verkeerd? Zeg het me maar…’[...]


[...] En dan nog iets; Waar halen mannen het idee vandaan dat een profielfoto met een grote glibberige karper ons voortplantingssysteem een boost geeft? 

Zit hij dan samen met zijn kameraden aan het water te scrollen door zijn fotogallerij en denkt bij het zien van die ene foto waar hij met een verbrand hoofd en een voetbal petje op staat: Daar worden de vrouwtjes wild van! Die ga ik op Tinder zetten. Denken ze werkelijk dat daar onze eierstokken van gaan rammelen? 

Nee, zo werkt het niet. Dat denken wij dus niet. Daar moeten ze echt mee kappen!’

Ik lachte voluit en zag dat het inmiddels al avond was geworden. Ze volgde mijn blik naar de klok op de muur.

‘Heb je trek? Zullen we ergens wat gaan eten? Ik trakteer!’

We rekenden af en ik keek haar schuin aan. Of het door de wijn kwam weet ik niet maar ik vind haar mooi, ze fascineert mij.  Ik ben graag bij haar en wens dat er geen einde komt aan deze avond.[...]

Copyright Stefanie Kruizinga aka Stefanie Schrijft.

Verwachte datum uitgave: eind 2021