Stefanie Kruizinga

Schrijft

Debuut Roman; Onder mijn huid ~voor altijd verboden.


Het boek maakt pijnlijk duidelijk dat iedereen slachtoffer kan worden van (narcistisch) misbruik en huiselijk geweld. Hoofdpersonage Lotte vertelt hoe het geweld bijna ongemerkt haar relatie insluipt en hoe ze binnen no time klem komt te zitten in een web van leugens en manipulatie. De schade die wordt aangericht is niet te overzien en op sommige vlakken onherstelbaar.

Het verhaal gaat over (zelf)liefde, overleven en uiteindelijk de kracht vinden om voor jezelf en je kinderen te kiezen.

Kreten als; 'Dat zal mij nooit gebeuren!' of 'Waarom gaat ze niet gewoon weg?' Is wat je vaak hoort als reactie op huiselijk geweld.

In het boek Onder mijn huid verteld Lotte haar verhaal; Lotte is een hele 'normale' jonge vrouw. Ze is een alleenstaande moeder, intelligent en zelfstandig... Ze zit alleen niet lekker in haar vel. Ze is kwetsbaar.  En dat wordt gezien door 'the predator.'

Je leest mee in het 'dagboek' van Lotte. 

'Het boek shockeert & informeert, doorbreekt taboes en creëert inzichten.'

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

8 procent van de Nederlandse bevolking van 16 jaar en ouder (1,2 miljoen personen) gaven begin 2020 aan slachtoffer te zijn geweest van huiselijk geweld  (Bron https://www.cbs.nl)

Zoals de cijfers van het CBS laten zien zijn erg veel mensen slachtoffer van oa huiselijk geweld. 

Slachtoffers die te maken hebben (gehad) met psychisch geweld (narcistische mishandeling NPS), lichamelijk geweld en huiselijk geweld ( geweld in de relationele zin) gaan vaak gebukt onder een enorm gevoel van schaamte en proberen daarom het trauma te negeren. Er rust nog een flink taboe op deze onderwerpen. Vaak worden de slachtoffers niet begrepen en/of niet serieus genomen.

Het is ontzettend complex. Daarnaast bestaat er niet zoiets als een type slachtoffer of een type dader.  Met mijn boek probeer ik meer inzicht te geven over de gedachten wereld van het slachtoffer. Hopelijk ontstaat er hierdoor meer begrip vanuit de buitenwereld voor het slachtoffer. 

Daarnaast worden de signalen van (narcistisch) misbruik door professionals vaak over het hoofd gezien of genegeerd zeker tijdens zogenaamde 'complexe' scheidingen. Het daadwerkelijke slachtoffer wordt dan vaak weg gezet als 'lastig' of een 'jaloerse & rancuneuze ex.'  Het slachtoffer wordt dan regelmatig gedwongen om toch te communiceren met de dader en dit zorgt vaak voor veel schade op verschillende vlakken. 
Screenshot_20210625-191917_Instagram
Screenshot_20210625-191917_Instagram
Screenshot_20210625-205930_Messenger
Screenshot_20210625-205930_Messenger
Screenshot_20210625-192722_WhatsApp
Screenshot_20210625-192722_WhatsApp